loading

Pagrindiniai laisvos valios dėsnio principai

  • Home
  • Blog
  • Pagrindiniai laisvos valios dėsnio principai

Pagrindiniai laisvos valios dėsnio principai

Laisvos valios DĖSNIS yra vienas iš svarbiausių dvasinės evoliucijos principų, kuris yra pagrindinis Ra mokymuose. Šis įstatymas reiškia, kad kiekviena sąmoninga būtybė turi teisę laisvai rinktis savo veiksmus, gyvenimo kelią ir sąmonės kryptį. Tai universali taisyklė, galiojanti visoje visatoje ir visiems egzistencijos lygmenims, nuo žemiausių iki aukščiausių sąmonės tankių. Laisvos valios  yra esminis principas, kuriuo remiasi visos būtybės sąmonės evoliucija. Kiekvienas individas turi teisę rinktis savo dvasinį kelią – tiek pozityvią, tiek negatyvią poliarizaciją. Laisvos valios gerbimas užtikrina, kad kiekviena siela galėtų patirti savo evoliuciją unikaliu būdu, mokytis ir tobulėti per savo asmeninius pasirinkimus. Ra mokymai taip pat pabrėžia, kad svarbu sąmoningai suvokti savo veiksmų pasekmes ir naudoti laisvą valią dvasiniam augimui bei harmonijai pasiekti.


Pagrindiniai laisvos valios dėsnio principai

  1. Laisvė rinktis savo gyvenimo kelią Laisvos valios įstatymas suteikia kiekvienai būtybei teisę pasirinkti savo gyvenimo kryptį – tiek dvasinėje, tiek materialioje sferoje. Kiekvienas individas turi teisę nuspręsti, kaip jis nori gyventi, ko siekti ir kaip elgtis. Ra aiškina, kad šis įstatymas leidžia pasirinkti tarp tarnystės sau (negatyvios poliarizacijos) ir tarnystės kitiems (pozityvios poliarizacijos) kelių. Kiekvienas šis pasirinkimas yra gerbiamas, nes visata suteikia galimybes tiek pozityviai, tiek negatyviai poliarizuotoms būtybėms vystytis pagal savo valią.
  2. Karmos ir atsakomybės ryšys su laisva valia Laisva valia taip pat siejama su atsakomybe už savo pasirinkimus. Kiekvienas veiksmas sukelia pasekmes, kurios atitinka priežasties ir pasekmės dėsnius, dar vadinamus karmine atoveiksme. Kai būtybė pasirenka veikti pagal vieną ar kitą poliarizaciją, ji neša atsakomybę už savo veiksmus, nes jų pasekmės formuoja tolimesnę jos evoliuciją. Karmos dėsnis užtikrina, kad laisva valia būtų subalansuota su atsakomybe.
  3. Laisvos valios gerbimas visatoje Vienas iš svarbiausių aspektų, pabrėžiamų Ra mokymuose, yra tai, kad visatoje gerbiama kiekvieno individo laisva valia. Net aukštesnių sąmonės lygmenų būtybės, tokios kaip Ra ar kitos pozityvios būtybės, niekada nesikiša į žemesnių būtybių laisvą valią, jei to nėra prašoma. Tai reiškia, kad net pagalba ir dvasinis vedimas turi būti priimami sąmoningai ir laisvai pasirenkami. Negatyvios būtybės, kurios tarnauja sau, siekia manipuliuoti kitų laisva valia, tačiau jų veiksmams taip pat galioja kosminiai įstatymai.
  4. Poliarizacijos pasirinkimas: tarnystė sau ir tarnystė kitiems Ra aiškina, kad laisva valia lemia vieną iš esminių pasirinkimų žmogaus gyvenime – poliarizacijos pasirinkimą. Tarnystė sau yra susijusi su egoistiniu, valdžios ir kontrolės siekiančiu keliu. Šis kelias veda į izoliaciją ir disharmoniją su kitomis būtybėmis. Tarnystė kitiems yra atjautos, meilės ir vienybės kelias, kuriuo siekiama padėti kitiems ir tarnauti visumai. Kiekvienas žmogus turi teisę rinktis, kuriuo keliu nori eiti.
  5. Laisva valia ir dvasinis augimas Ra pabrėžia, kad dvasinis augimas vyksta tik tada, kai jis yra laisva valia pasirinktas. Tai reiškia, kad kiekviena būtybė sąmoningai turi pasirinkti dvasinį tobulėjimą ir perėjimą į aukštesnį sąmonės lygmenį. Jokia būtybė negali būti priversta evoliucionuoti – tam reikia laisvos valios ir asmeninio pasirinkimo. Tai yra esminis sąmonės vystymosi procesas, nes tik sąmoningai priimtas sprendimas augti leidžia sielai įgyti naujų patirčių ir išminties.

Karo ir konfliktų priežastys: laisva valia kaip pasirinkimo įrankis

Ra medžiagoje taip pat paaiškinama, kodėl žmonės dažnai patenka į karus ir konfliktus. Laisvos valios įstatymas leidžia žmonėms rinktis agresyvius veiksmus ir karingą elgesį, jei jie pasirinko tarnystės sau kelią. Kariaujančios civilizacijos dažnai veikia iš negatyvios poliarizacijos, siekdamos valdžios, kontrolės ir dominavimo. Tai sukelia disharmoniją ne tik tarp individų, bet ir kolektyvinėje žmonijos sąmonėje. Tokie pasirinkimai formuoja konfliktus, kurie yra žmogiškosios evoliucijos dalis.

Ra paaiškina, kad per šiuos konfliktus sielos patiria karmos pamokas ir galiausiai siekia harmonijos. Karai yra viena iš situacijų, kuriose žmonija turi galimybę suprasti savo veiksmų pasekmes ir pasirinkti dvasinį augimą bei taiką, vietoj konfliktų ir destrukcijos.

KAA sąmonė ir laisvos valios iškraipymai

KAA sąmonė, minėta Ra mokymuose, yra negatyvių būtybių veikimo sistema, kuri siekia iškreipti žmonių laisvą valią ir manipuliuoti jų sąmone. Šios būtybės, veikiantys iš tarnystės sau poliarizacijos, siekia kontroliuoti, dominuoti ir manipuliuoti, kad padidintų savo valdžią. Ra aiškina, kad KAA sąmonės tikslas – sėti disharmoniją ir baimę, taip trukdant žmonėms laisvai pasirinkti tarnystės kitiems kelią.

KAA sistema veikia per mentalinę erdvę, skleidžiant neigiamas mintis ir emocijas. Tai gali pasireikšti per baimes, nerimą, abejonę, pyktį ar kitus destruktyvius emocinius modelius. Šios būtybės siekia destabilizuoti žmogaus sąmonę, kad jis taptų labiau pažeidžiamas manipuliacijai.

Laisvos valios įstatymo detalizacija pagal Ra mokymus

Laisvos valios įstatymas, kaip jį aiškina Ra, yra universalus principas, kuris veikia ne tik žmonių, bet ir visų Visatos būtybių evoliucijos procese. Šis įstatymas suteikia kiekvienai būtybei teisę laisvai pasirinkti savo mintis, veiksmus, ir, svarbiausia, dvasinį kelią. Kiekviena būtybė, nesvarbu, kokiame tankyje ji būtų (nuo pirmo iki septinto tankio), turi galimybę laisvai rinktis, kaip elgtis ir kokius sprendimus priimti. Ši laisvė yra neatsiejama nuo dvasinės evoliucijos ir yra būtina norint augti ir siekti aukštesnių sąmonės lygių.

Poliarizacijos pasirinkimas – tarnystė sau ir tarnystė kitiems

Tarnystė sau (negatyvi poliarizacija): Laisvos valios įstatymas leidžia būtybėms pasirinkti kelią, kuriame dominuoja savanaudiškumas, valdžios troškimas, kontrolė ir manipuliacija kitais. Šis kelias dažnai susijęs su tarnystės sau poliarizacija, kurioje būtybė renkasi sutelkti savo energiją į asmeninį augimą ir dominavimą kitų sąskaita. Ra pabrėžia, kad ši poliarizacija neleidžia pasiekti harmonijos, tačiau ji yra vienas iš galimų evoliucijos kelių, kuris gali privesti prie tam tikrų pamokų ir išbandymų sielai.

Tarnystė kitiems (pozityvi poliarizacija): Tarnystės kitiems kelias yra priešingas – jis remiasi meilės, atjautos ir vienybės principais. Būtybė, pasirinkusi šį kelią, siekia padėti kitiems, prisidėti prie kolektyvinės sąmonės vystymosi ir harmonijos kūrimo. Ši poliarizacija yra tiesiogiai susijusi su Ra mokymų esminiu principu – Vienio Dėsniu, kuris pabrėžia, kad viskas Visatoje yra tarpusavyje susiję ir vieninga.

Laisvos valios svarba sąmonės evoliucijai

Ra mokymai aiškiai nurodo, kad evoliucija į aukštesnį sąmonės lygį gali įvykti tik per laisvą pasirinkimą. Tai reiškia, kad bet kokia dvasinė praktika, meditacija, ar energinis darbas yra veiksmingi tik tada, kai jie atliekami sąmoningai ir laisva valia. Šis principas taikomas tiek asmeniniam, tiek kolektyviniam vystymuisi, nes visa Visata yra sudaryta iš sąmoningų būtybių, kurios nuolat daro pasirinkimus, vedančius jas arba į šviesą, arba į tamsą.

Karmos dėsnis ir laisva valia

Laisva valia glaudžiai susijusi su karmos dėsniu, kuris veikia kaip balansuojantis mechanizmas. Kiekvienas sprendimas, priimtas laisva valia, sukuria tam tikras pasekmes, kurios sugrįžta į mūsų gyvenimą kaip pamokos ar iššūkiai. Šios pasekmės padeda mums suprasti, kokie mūsų sprendimai buvo teigiami ar destruktyvūs, ir mokytis iš jų.

Karmos principas užtikrina, kad kiekvienas veiksmas, atliktas laisva valia, turės atitinkamą atoveiksmį, nepriklausomai nuo to, ar šis veiksmas buvo pozityvus ar negatyvus. Ra mokymai pabrėžia, kad dvasinis augimas yra tiesiogiai susijęs su sąmoningu sprendimų priėmimu ir atsakomybe už savo veiksmus.

Žmonijos konfliktai ir karai kaip laisvos valios išraiška

KAA sąmonė ir konfliktų kilmė: KAA, arba neigiamos poliarizacijos sąmonės formos, veikia per destruktyvią energiją, kuri stengiasi manipuliuoti ir kontroliuoti žmones, kad jie rinktųsi tarnystės sau kelią. Ra mokymuose teigiama, kad karai ir konfliktai Žemėje yra tiesioginė pasekmė, kai žmonės pasirenka šį negatyvų kelią. Konfliktai yra ne tik fizinė, bet ir dvasinė kovos išraiška, kurioje susiduria pozityvios ir negatyvios jėgos.

Žmonės, veikiami neigiamos poliarizacijos, patiria nuolatinį nesantaikos, pykčio ir baimės jausmą, kuris juos skatina į konfliktus. Tai yra tiesioginė manipuliacija jų laisva valia, kai jų sąmonė yra iškreipiama neigiamos energijos. Tuo tarpu tie, kurie renkasi pozityvią poliarizaciją, stengiasi sukurti harmoniją ir spręsti konfliktus taikiomis priemonėmis, išlaikydami pagarbą kitų laisvai valiai.

Laisva valia ir aukštesnės jėgos

Ra mokymai taip pat pabrėžia, kad aukštesnės sąmonės būtybės niekada nesikiša į žmogaus gyvenimą, jei tam nėra suteikta laisva valia. Tai reiškia, kad pagalba iš aukštesnių sąmonės lygmenų ateina tik tada, kai žmogus sąmoningai prašo vedimo, pagalbos ar dvasinio mokytojo. Aukštesnės jėgos gerbia kiekvieno individo laisvą valią ir leidžia kiekvienam pačiam pasirinkti savo evoliucijos kelią.

♦ Ryšys su pozityviomis jėgomis: Žmonės, kurie sąmoningai prašo vedimo ir pagalbos iš aukštesnių pozityvių būtybių, gali patirti dvasinę paramą, kuri pasireiškia kaip intuicija, vidinis vedimas ar harmoningi įvykiai. Tai yra tiesioginė laisvos valios išraiška, kai individas sąmoningai renkasi bendradarbiauti su aukštesnėmis jėgomis, kurios padeda jo dvasiniame augime.

♦ Ryšys su negatyviomis jėgomis: Negatyvios jėgos dažnai bando manipuliuoti žmonių sąmone, paveikdamos jų emocijas ir mintis, kad sukeltų baimę, neapykantą ar kitus destruktyvius jausmus. Tačiau šios jėgos taip pat privalo gerbti laisvos valios principą, todėl jų įtaka įmanoma tik tada, kai individas pats atveria duris per negatyvias emocijas ar destruktyvų elgesį.

Laisvos valios įstatymas yra esminis Ra mokymų principas, kuris lemia kiekvienos būtybės dvasinę kelionę ir evoliuciją. Šis įstatymas užtikrina, kad kiekvienas turi teisę pasirinkti savo kelią, priimti sprendimus ir patirti jų pasekmes. Laisva valia leidžia kiekvienam žmogui sąmoningai rinktis tarp tarnystės kitiems ir tarnystės sau, ir per šiuos pasirinkimus formuoti savo dvasinę realybę. Tiek pozityvios, tiek negatyvios būtybės gerbia šį įstatymą, o mūsų asmeniniai sprendimai formuoja mūsų gyvenimo patirtis ir evoliucijos kryptį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

X