Kakavos ceremonijos – tai Majų civilizacijos palikimas padedantis pabusti ir pradėti atvira širdimi švęsti savo gyvenimą. Kakava ceremonijose naudojama tūkstančius metų Majų ir Aztekų tradicijose Centrinėje ir Pietų amerikoje. Ceremonijose kakava buvo naudojama dvasiniam augimui bei vidiniam pabudimui ir kūrybiniam įkvėpimui. Gryna kakava yra naudojama kaip širdį atveriantis gėrimas, kad žmonės saugiai galėtų patirti pabudimą, gauti įžvalgų ir gydyti save. Kakava yra naudojama šventuose ritualuose, kur išsakomos intensijos, o išgėrus kakavą atveriamos pozityvios būsenos, paleidžiamos negatyvios emocijos, įvyksta susijungimas su savimi ir mylinčia energija mūsų kūnuose.
Ar ceremoninė Kakava yra tas pats kas šokoladas?
Ne visai, kakava naudojama ceremonijose ir jos skonis skiriasi nuo įprastai valgomo ar karšto šokolado. Tai natūrali augalo esencija ir pupelės naudojamos ceremoninei kakavai yra tos pačios, kurios naudojamos mums įprastam šokoladui, tačiau šokolade jos sudaro tik 20-30 proc. Ritualinė kakava gaminama iš grynų kakavos pupelių, kakavos aliejaus ir prieskonių (esant poreikiui, galima truputį pasaldinti medumi) bei vandens, o gaunamas gėrimas yra daugumai gan neįprasto, kartaus skonio, tačiau tuo pačiu jame daug geležies, magnio ir B grupės vitaminų.
Ką galima patirti Kakavos ceremonijos metu?
♦ Širdį atveriančią vienybės, meilės ir ekstazės kelionę.
♦ Paleisti blokus, atpažinti elgesio šablonus, išgirsti širdies vedimą.
♦ Atrasti ryšį su savo aukštesniuoju aš – savo jėga ir tiesa.
♦ Šamaninę, dvasinę kelionę.
♦ Erdvę meditacijai – proto ramybę, susijungimą su vidine išmintimi, dvasia.
♦ Vyriškų ir moteriškų energijų subalansavimą.
♦ Sustiprėjusį kūrybingumą.
Kakavą gerti ne tik skanu bet ir sveika
Kakava turi 300-1200 sudedamųjų dalių ir yra vienas savo sudėtimi sudėtingiausių žmogui žinomų augalų. Jeigu vartojama nesaldinta, ar labai silpnai pasaldinta, ji yra supermaistas, pilnas naudingų mineralų ir neuro-chemikalų, kurie teigiamai įtakoja mūsų emocinę ir psichologinę būseną. Švelnus ceremoninės kakavos kartumas padeda kepenims apsivalyti, o mums paleisti emocijas. Alkaloidai kakavoje pagerina kraujotaką ir maistinių medžiagų įsisavinimą.
Kakavoje esančių mineralų nauda
Kakava gali padėti atstatyti būtinų mūsų organizmui mineralų atsargas. Daugumoje Vakarų pasaulio dietų chroniškai trūksta Magnio, o kakava yra geriausias natūralus jo šaltinis. Magnis naudojamas visose svarbiausiose smegenų funkcijose, ypač atminčiai ir susitelkimui. Taip pat padeda širdžiai ir kraujotakai, atpalaiduodamas kraujagysles ir sumažindamas įtampą. Kakavoje taip pat gausu Chromo, Vario, Kalcio, Mangano, Cinko, Sieros, Geležies ir Fosforo.
Kakava pozityviai veikia mūsų nuotaiką
Reguliarus kakavos gėrimas gali turėti labai pozityvų poveikį savijautai, sukurti naujas neuronų jungtis, kurios padeda mūsų kasdienybėje jausti daugiau laimės, meilės ir ryšio. Kakavoje yra neurotransmiterių ir neuromoduliatorių, kurie natūraliai gaminami mūsų organizme, kaip:
♦ Serotoninas – Džiaugsmas, pozityvi savijauta, atsparumas stresui.
♦ Dopaminas – Motyvacijos ir malonumo pojūčiai.
♦ Anandaminas – Palaimos molekulė, reguliuoja skausmą, susijusį su malonumu, kurį patiria bėgikai ar kiti fiziškai sportuojantys žmonės.
Ką veikiame ceremonijos metu?
♦ Su pagarba augalui ir ketinimu geriau pažinti save gersime ceremoninę Kakavą atvežtą iš Peru Amazonės džiunglių ir paruoštą pagal specialų receptą.
♦ Visi kartu dainuosime augalams skirtas dainas.
♦ Meditacijoje subalansuosime čakras.
♦ Šoksime užrištomis akimis, kad išlaisvintumėm energetinius pastrigimus.
♦ Pasidalinsime savo patirtimis.
♦ Valgysime vaisius ir bendrausime bendraminčių rate.
Kokia dalyvavimo ceremonijoje kaina? 40 Eurų
Kaip užsiregistruoti? Parašykite apie savo norą dalyvauti elektroniniu paštu
ir gausite tolimesnes instrukcijas