loading

Septintoji čakra – Karūnos čakra (Sahasrara) panaudojant mineralus

  • Home
  • Blog
  • Septintoji čakra – Karūnos čakra (Sahasrara) panaudojant mineralus

Septintoji čakra – Karūnos čakra (Sahasrara) panaudojant mineralus

Ši čakra siejasi su dvasiniu susiliejimu su visata ir aukščiausiu sąmonės lygiu. Ra aiškina, kad subalansuota karūnos čakra leidžia žmogui patirti vienybę su visata, tuo pačiu metu padedant tobulėti dvasiškai.
 
Karūnos čakra (Sahasrara) yra septintoji ir aukščiausia žmogaus čakra, esanti virš galvos viršugalvio. Tai yra mūsų ryšio su Visata, aukštesnėmis sąmonės formomis ir dvasinėmis jėgomis centras. Ji atspindi mūsų sugebėjimą pasiekti vienybę su Kūrėju, pažinti savo tikrąją esmę ir pajusti dvasinį nušvitimą.



Violetinė čakra (viršgalvės čakra):

♦ Vieta: Galvos viršūnė

♦ Pagrindinės funkcijos: Dvasinė sąmonė, ryšys su dieviškuoju

♦ Praktikos: Meditacijos dėl vienybės su Visata, dvasinės praktikos

♦ Funkcija santykiuose: Dvasinis pašvietimas, susivienijimas su aukštesniais aspektais

♦ Ką gali užblokuoti: Atskirtis nuo dvasinių praktikų, ribotas aukščiausių idealų regėjimas, materializmas

♦ Atlaisvinimas: Dvasinės praktikos, meditacija, tarnavimas kitiems, universali meilės vystymas

♦ Elementas: Kosmosas

♦ Dažnis: Apytiksliai 963 Hz

 

Karūnos čakros svarba:

Ši čakra yra atsakinga už mūsų dvasinį augimą, sąmoningumą, ryšį su dvasiniu pasauliu ir kosminę išmintį. Kai ši čakra yra atvira ir subalansuota, žmogus jaučiasi vieningas su visa esatimi, supranta savo vietą visatoje ir turi aiškų gyvenimo tikslą. Jei karūnos čakra yra užblokuota arba disbalansuota, žmogus gali jausti atskirtį nuo dvasinio pasaulio, prarasti ryšį su savimi, patirti depresiją ar dvasinę tuštumą.
 

Kaip mineralai gali padėti balansuoti Karūnos čakrą:

Mineralai, turintys šviesių spalvų, ypač violetinės, baltos ar skaidrios spalvos, yra ypač naudingi subalansuoti šią čakrą. Jie padeda atverti dvasinius kanalus, stiprinti ryšį su kosmine energija ir įžengti į aukštesnės sąmonės būsenas.
 

1. Mineralai Karūnos čakros balansavimui:

 

Selenitas

    ♦ Aprašymas: Skaidrus, baltas akmuo, turintis itin aukštas vibracijas.

    ♦ Poveikis: Selenitas padeda valyti energiją, stiprinti ryšį su dvasiniu pasauliu ir gauti kosmines įžvalgas. Jis taip pat skatina ramybę ir sąmonės atvirumą.

    ♦ Naudojimas: Laikykite selenitą virš galvos meditacijos metu arba naudokite jį energijos valymui ir dvasiniam ryšiui stiprinti.

Kvarcas (Skaidrusis kvarcas)

    ♦ Aprašymas: Skaidrus kristalas, kuris sugeria ir stiprina energijas.

    ♦ Poveikis: Kvarcas padeda stiprinti dvasinį ryšį ir valyti neigiamas energijas. Jis skatina sąmonės aiškumą, suteikia jėgų ir harmonizuoja visą energijos sistemą.

    ♦ Naudojimas: Medituokite su skaidriuoju kvarcu arba laikykite jį virš galvos, kad atvertumėte karūnos čakrą ir sustiprintumėte dvasinį ryšį.

Ametistas

    ♦ Aprašymas: Violetinės spalvos kristalas, žinomas dėl savo dvasinių savybių.

    ♦ Poveikis: Ametistas padeda stiprinti intuiciją ir dvasinį sąmoningumą. Jis subalansuoja karūnos čakrą, leidžiant žmogui pasiekti aukštesnį sąmoningumą ir dvasinį nušvitimą.

    ♦ Naudojimas: Laikykite ametistą meditacijos metu arba nešiokite jį kaip papuošalą, siekiant sustiprinti ryšį su Visata ir savo aukštesnėmis jėgomis.

Dumortieritas

    ♦ Aprašymas: Mėlynas arba violetinis kristalas, padedantis stiprinti dvasinę ištvermę.

    ♦ Poveikis: Dumortieritas padeda gerinti dvasinę discipliną, aiškumą ir kantrybę, reikalingą dvasiniam tobulėjimui. Jis taip pat skatina sąmonės atsivėrimą aukštesniems sąmonės lygmenims.

    ♦ Naudojimas: Laikykite dumortieritą meditacijos metu arba nešiokite jį, kad padidintumėte dvasinę sąmonę ir ryšį su dvasiniais mokytojais.

Charoitas

    ♦ Aprašymas: Violetinės spalvos akmuo, kuris padeda dvasiniam sąmoningumui ir intuicijai.

    ♦ Poveikis: Charoitas skatina dvasinį augimą, intuiciją ir stiprina ryšį su dvasiniais vadovais bei kosmine išmintimi. Jis padeda atverti sąmonę aukštesniam dvasiniam supratimui.

    ♦ Naudojimas: Laikykite charoitą meditacijos metu arba laikykite jį ant karūnos čakros, siekiant gauti aukštesnes dvasines įžvalgas.



2. Instrukcija, kaip subalansuoti Karūnos čakrą naudojant mineralus:

  1. Paruošimas:
    •     ♦ Suraskite ramią vietą, kurioje galėsite atsipalaiduoti ir susitelkti meditacijai. Tai gali būti šventa vieta arba tylus kampelis namuose.
    •     ♦ Pasirinkite kristalą, tokį kaip selenitas, ametistas ar kvarcas, kuris sustiprins jūsų ryšį su karūnos čakra.
  2. Apsauga:
    •     ♦ Prieš pradėdami meditaciją, vizualizuokite baltą arba violetinę šviesą, apgaubiančią jūsų kūną. Tai bus jūsų apsauga nuo išorinių energijų ir sustiprins jūsų ryšį su dvasiniu pasauliu.
    •     ♦ Pasitelkite savo intencijas ir pasakykite mintyse: „Aš esu saugus ir atviras aukščiausiai dvasinei išminčiai ir meilei“.
  3. Pradžia:
    •     ♦ Atsisėskite arba atsigulkite patogioje padėtyje. Padėkite pasirinkto mineralo kristalą ant viršugalvio arba laikykite jį rankose, siekiant sustiprinti ryšį su karūnos čakra.
    •     ♦ Giliai kvėpuokite ir vizualizuokite šviesą, sklindančią iš jūsų viršugalvio į visą kūną. Įsivaizduokite, kaip ši šviesa jungia jus su aukštesnėmis sąmonės sferomis ir Visata.
  4. Buvimas:
    •     ♦ Medituodami sutelkite savo dėmesį į karūnos čakros vietą. Pajuskite, kaip mineralas padeda atverti dvasinius kanalus ir leisti aukštesnei išminčiai tekėti į jūsų sąmonę.
    •     ♦ Įsivaizduokite baltą arba violetinę šviesą, sklindančią iš jūsų karūnos čakros, ir susijungiančią su Visatos šviesa. Jūs esate Visatos dalis, ir ši šviesa jus pripildo meile ir išmintimi.
    •     ♦ Kartokite mantras: „Aš esu vienybėje su Kūrėju“, „Aš priimu dvasinę išmintį“, „Aš esu atvira(s) Visatos meilei ir šviesai“.
  5. Išėjimas:
    •     ♦ Pamažu grįžkite į dabartinę būseną, giliai kvėpuodami ir susitelkdami į savo kūną. Pajuskite energiją, sklindančią iš karūnos čakros į visą kūną.
    •     ♦ Įsitikinkite, kad esate žemėje ir subalansuotas, vizualizuodami baltą šviesą, nusileidžiančią per visą jūsų kūną ir nusėdančią ant kojų.
  6. Apmąstymas:
    •     ♦ Po meditacijos skirkite laiko apmąstymams apie patirtas dvasines įžvalgas ar jausmus. Užrašykite, kaip jautėtės ir ką patyrėte, siekiant giliau suvokti savo dvasinį ryšį.

Karūnos čakra yra mūsų vartai į dvasinę išmintį ir ryšį su aukštesniais sąmonės lygmenimis. Naudodami tokius mineralus kaip selenitas, kvarcas ar ametistas, galite subalansuoti šią čakrą ir atverti savo protą bei širdį aukštesnėms dvasinėms tiesoms, kosminei išminčiai ir Visatos meilei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

X